Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την πρώτη του έτους 
στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη του έτους την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.


Αντί κηρύγματος, κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου για την έναρξη της νέας χρονιάς, από τον Αιδεσιμολ. Προϊστάμενο του ναού Πρωτ. π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο. Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος κάνει λόγο για τη σωτηριολογική αξία του χρόνου, κατά την προτροπή του Απ. Πέτρου «εν φόβω τον της παροικίας υμών χρόνον αναστράφητε» και υπογραμμίζει ότι ο χρόνος είναι ένας αδιάκοπος «καιρός ευπρόσδεκτος» και μια συνεχής «ημέρα σωτηρίας» κατά τον Απόστολο Παύλο, παροτρύνοντας «να μη σπαταλήσουμε άσκοπα τη νέα χρονιά, αλλά να αποτελέσει «καιρόν ευπρόσδεκτον, ημέραν σωτηρίας» και να είναι το νέο έτος μεστό υγείας, πίστεως, αγάπης, ελπίδας, και πλήρες έργων αγαθών και πνευματικής καρποφορίας.  
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και ακολούθως προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, ευχηθείς ολόψυχα καλή και ευλογημένη από τον Θεό χρονιά.


Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης, οι Αιδ/τοι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Αρχιερατικός Επίτροπος Α΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, ενώ στη Δοξολοξία συμμετείχε και ο Αιδ/τος Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Περιφερείας. Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και πολυάριθμοι πιστοί.
Ακολούθηκε καφές και κεράσματα για το εκκλησίασμα στην αίθουσα του ναού.