Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στην ΚρήτηΤο εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, παρέστη και έλαβε μέρος στην τελετή  παραλαβής του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης». Το Άγιο Φως, λίγο μετά την άφιξή του από τα Ιεροσόλυμα, μεταφέρθηκε από την Αθήνα στο Ηράκλειο από τον Αρχιγραμματέα της Ι. Επαρχ. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη  με πτήση της AEGEAN προς το Ηράκλειο και λίγο αργότερα προς τα Χανιά.. 


Η τελετή έλαβε χώρα με όλες τις προβλεπόμενες τιμές στις 9:30΄ μ.μ. στην αίθουσα αφίξεων. Μετά την παραλαβή από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, και με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε μικρή δέηση.
Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλειος Λαμπρινός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδοίκησης, ο εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, πολλοί Κληρικοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και που παιάνιζε κατάλληλα και στρατιωτικό άγημα.