Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην πανήγυρη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού


Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.


Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ακολούθησε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον οσιακό βίο και στην υποδειγματική ιώβεια υπομονή που επέδειξε στην έως τότε αθεράπευτη σωματική ασθένεια της λέπρας ο εκ Συρικαρίου Κισάμου καταγόμενος άγιος της Εκκλησίας μας.


Συμμετείχαν πλειάδα Κληρικών, Ηγούμενοι Ιερών Μονών με τις συνοδείες τους, ενώ παρέστησαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου και εκατοντάδες προσκυνητές από διάφορα σημεία της Κρήτης.