Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Το πρωΐ της Κυριακής του Πάσχα, 8 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος περιστοιχούμενος από Ιερείς της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, προέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού ή Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Κατά την τάξη ενδύθηκε στο κέντρο του Ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο Χορός έψαλε το Δοξαστικό του Πάσχα «Αναστάσεως ημέρα...» σε μέλος αργό. Μετά την Είσοδο και το «Φως Ιλαρόν» η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή διαβάσθηκε σε έξι γλώσσες. Ειδικότερα, από την Ωραία Πύλη αναγνώσθηκε από τον Σεβ. κ. Κύριλλο στην ελληνική γλώσσα, από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη στην λατινική, από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο Αθανάσιο Ταρλαντέζο στην αγγλική, από τον Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Ιωάννη Τράκο στην ιταλική, από τον Αναγνώστη κ. Δημ. Μιχελάρο στη γερμανική και από τον κ. Μάξιμο στην Ουκρανική, ενώ από τον Χορό των Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη αποδόθηκε στην ομηρική γλώσσα με αριστοτεχνικό τρόπο, και τέλος ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική από τον Άμβωνα.


Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη. Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέραν...» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η ανταλλαγή του Πασχάλιου χαιρετισμού «Χριστός Ανέστη»-«Αληθώς Ανέστη» του Σεβ. κ. Κυρίλλου με τον Ιερό Κλήρο και ακολούθως ο Σεβ. διένειμε στους πιστούς πασχαλινά αυγά και ευχήθηκε στο καθένα ξεχωριστά από το εκκλησίασμα.

Στον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και οι πρώην  Δήμαρχοι κ. Νικ. Χριστοφακάκης και κ. Σ. Αναστασάκης.