Τα Άγια Θεοφάνεια  στην πόλη της Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκαν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε πομπή, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας, με κατάληξη το λιμάνι της πόλεως, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επιβαίνων επί πλοιαρίου τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων και έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για τα παιδιά και τους τολμηρούς νεαρούς που έπεσαν για να ανασύρουν τον σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πλήθος των Σητειακών, που κατέκλυσε τον λιμένα της πόλεως, χρόνια πολλά και ευλογημένα, και το φως του εν Ιορδάνη υπό Ιωάννου βαπτισθέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού να φωτίζει τις καρδιές όλων.


Στη Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι της πόλεως και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Παλαγία Πετράκη, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, οι Διοικητές του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Εμμανουήλ Πάνου, της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης,  ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Σητείας, Υπαστυνόμος Β΄ κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης και ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιωάννης Ψαράκης και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών Αρχών και πλήθος Σητειακών.

περισσότερες φωτογραφίες

 

βλέπε βίντεο