Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας


Το πρωΐ της Δευτέρας της Διακαινησίμου, 9 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ιεράπετρας.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, τέλεσε τα προγραμματισμένα ιερά μνημόσυνα και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως, καθώς και στους τάφους των μνημονευθέντων κατά τα ιερά μνημόσυνα, ως και των μακαριστών ιεροψαλτών και άλλων προσφιλών προσώπων που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως. Επίσης, οι Ιερείς της πόλεως μνημόνευσαν τους κεκοιμημένους πατέρες και αδελφούς στους τάφους του Κοιμητηρίου, τηρώντας την παράδοση τη Δευτέρα του Πάσχα να μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι.


Παρέστησαν εκατοντάδες Ιεραπετρίτες, ενώ εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Μάνος Λουτσέτης κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο των Ευεργετών και δωρητών της πόλεως. Επίσης, παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος κ. Σ. Αναστασάκης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γ. Κουγιουμτζάκης.