Το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη,  μητρός της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου


Το Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη, κατά σάρκα μητρός της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος. Προηγήθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Γουινέας κ. Γεωργίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέου, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, των Θεοφιλ. Επισκόπων Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου και Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, κατά την τάξη, τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο, ενώ με λόγο εναργή και περιεκτικό τη μαρτυρική ζωή και τον ανεπίληπτο βίο της μακαριστής Κλεοπάτρας σκιαγράφησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.


Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης κ. Ειρηναίο και τους λοιπούς Ιεράρχες για την παρουσία τους στο ετήσιο μνημόσυνο της πολυφίλητης μητέρας του, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά την αγάπη, την πίστη, την ελπίδα και την υπομονή της, αρετές που αποτελούν οδηγό για όλους μας.