Ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μαύρου Κολύμπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Μαύρου Κολύμπου της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας.


Στην ακολουθία χοροστάτησε, κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της περιοχής.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο, σημειώνοντας ότι ο Άγιος Παντελεήμων κατατάσσεται στη χορεία των Αγίων Αναργύρων, ως ανάργυρος ιατρός που συνδύασε την επιστήμη της ιατρικής με τη χάρη των ιαμάτων που έλαβε από τον Θεό για να θεραπεύει τους ασθενείς, και ευχήθηκε εγκάδρια να χαρίζει σε όλους ψυχική και και σωματική υγεία.


Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων της περιοχής, ενώ έψαλλαν καλλικέλαδα δύο χοροί ιεροψαλτών της περιοχής με επικεφαλής τον Δ/ντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» Πρωτοψάλτη κ. Ιω. Αρώνη και τον καθηγητή Βυζ. Μουσικής της Σχολής κ. Ευ. Φραγκούλη αντίστοιχα.


Παρέστη πλήθος πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης και Αργ. Πανταζής, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Πετάσης, ο συντοπίτης μας Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστοφόρος Χαραλαμπάκης κ.α.