Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό  Ναό Αγίας Καλλιόπης Μόχλου Σητείας,
απονομή Διπλώματος τιμής στον π. Γεώργιο Χριστοδουλάκη και χειροθεσία Εκκλησιάρχισσας


Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε το Σάββατο 8 Ιουνίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Μυρσίνης Σητείας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.


Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο, στο μαρτύριο και στον αποκεφαλισμό της αγίας κατά τον διωγμό του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου.


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλος απένειμε Δίπλωμα Τιμής στον συνταξιούχο Εφημέριο της Μυρσίνης Αιδεσιμώτατο Πρωτ. Γεώργιο Χριστοδουλάκη, κτίτορα του πανηγυρίζοντος ναού, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τον δίκαιον έπαινον της Τοπικής Εκκλησίας για την πολύπλευρη προσφορά του στον Αμπελώνα του Κυρίου και για την επί 31 συναπτά έτη ιερατική του διακονία στην Ενορία Μυρσίνης.


Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο π. Γεώργιος με ιερό ζήλο και αυταπάρνηση ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις στη διακονία του ιερού Θυσιαστηρίου και του λαού του Θεού, όπως μαρτυρεί ο πανηγυρίζων περικαλλής ναός της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης στο Μόχλος.
O π. Γεώργιος με συγκίνηση αντιφώνησε και ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την τιμή και τα καλά λόγια, τονίζοντας ότι όλα τα χρόνια της ιερατικής του πορείας δεν έκανε κάτι παραπάνω από αυτό που του επέβαλε το καθήκον και η ιερατική του συνείδηση, όμως τον τελευταίο καιρό η επιδείνωση της υγείας του τον έχει απομακρύνει από το ιερό Θυσιαστήριο. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο και υψηλό έργο του  στα χρόνια της υπηρεσίας του.


Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Εκκλησιάρχισσα την κ. Άννα Θαλασσινού χήρα του Νικολάου, η οποία διακονεί επί πολλά χρόνια στην Ενορία Μυρσίνης και της ευχήθηκε όπως η προφήτιδα Άννα με τον Δίκαιο Συμεών περίμεναν στον ναό νύχτα και ημέρα διακονούντες για να δουν τον Σωτήρα Χριστό και αξιώθηκαν να τον συναντήσουν κατά την Υπαπαντή, έτσι και εκείνη να χαριτώνεται από τον Κύριο στη νέα της διακονία και να τον υπαντήσει στην καρδιά της.