Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και 40ήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου


Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 9 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας.


Στην ομιλία του, αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα λόγια του Κυρίου από την ευαγγελική περικοπή του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου που ζητά από τον ουράνιο Πατέρα να τηρήσει τους μαθητές Του σε ενότητα, «ίνα ώσιν εν», σημειώνοντας ότι αυτό έπραξαν και οι 318 θεοφόροι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου της Νικαίας, οι οποίοι κράτησαν σε ενότητα την Εκκλησία, καθώς καταδίκασαν την αιρετική διδασκαλία του Αρείου και διατύπωσαν τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως. Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αυτή την ενότητα να διαφυλάξουμε και εμείς, παραμένοντας οργανικά συνδεδεμένοι με τη μητέρα Εκκλησία μας που έχει κεφαλή της τον Θεάνθρωπο Κύριό μας Ιησού Χριστό και η οποία «ως η όρνις επισυνάγει τα νοσσία αυτής υπό τας πτερυγας της» χωρίς διακρίσεις. 


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής μοναχής Παρασκευής στον αύλειο χώρο της  Μονής.