Παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Ψιλάκη
«Κι οι θάλασσες σωπαίνουν» στη Σητεία

Εκδήλωση παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του Νίκου Ψιλάκη, με τίτλο «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν» διοργάνωσαν με επιτυχία τό εσπέρας της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας οι φίλοι του συγγραφέα υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) και με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων» και της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας.


Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στο εγκάρδιο χαιρετισμό του συνεχάρη τον έγκριτο συγγραφέα και δημοσιογράφο για το νέο πόνημά του, σημειώνοντας ότι αν και μυθιστόρημα απεικονίζει μια ιστορική πραγματικότητα. καθώς τα πραγματικά πρόσωπα διαλέγονται με τα επινοημένα, προκειμένου να αναδειχθούν οι μεγάλες αλήθειες μιας δύσκολης ιστορικής  περιόδου, αυτή της ναζιστικής κατοχής στην Κρήτη. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται στην πόλη των γραμμάτων με τη μεγάλη πνευματική, πολιτιστική και λαϊκή παράδοση, και ότι εντυπωσιάστηκε από το καταγεγραμμένο γεγονός ότι ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος (Ψαλιδάκης), ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κρήτης, προστάτεψε μικρά παιδιά κάτω από το ράσο του κατά τα πέτρινα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.


Το σύγγραμμα παρουσίασαν οι φιλόλογοι κ. Γεώργος Δρακωνάκης και κ. Μιλτιάδης Παπαδάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό αυτό μυθιστόρημα και την ιδιαιτερότητα της λογοτεχνικής αφήγησης ενός ιστορικού γεγονότος. Επίσης, μίλησε ο συγγραφέας κ. Νίκος Ψιλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δαιδαλώδεις ατραπούς της ιστορίας, στην αναγκαιότητα διάσωσης της ιστορικής μνήμης και στις πηγές που τον ενέπνευσαν. 
Την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης του ιστορικού αυτού μυθιστορήματος, που παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Κρήτης και πολύς κόσμος, συντόνισε ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Μπουρμπουράκης.