Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην πανήγυρη της πολιούχου Καλαμάτας Υπαπαντής 

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νικαίας Αλεξίου, Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης  Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών  Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Κύριλλος, αναφερόμενος στην εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και στα μηνύματά της, καθώς και στο ιστορικό της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας την οποία κατέχει η Καλαμάτα ως πολυτιμότατο θησαυρό. 

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του  Όρθρου, και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας και συνιερουργούντων των παραπάνω Σεβ. Αρχιερέων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτάνευσς της χαριτοβρύτου και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και προσκυνητών. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση  εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος,τη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ενώ παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης.

περισσότερες φώτο