Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα
Ημερομηνία δημοσίευσης 05.07.2024

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν το διήμερο 3 και 4  Ιουλίου 2024, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, στον πανηγυρίζοντα ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρκαλοχωρίου. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβει την κυριώνυμη ημέρα στο Αρκαλοχώρι, όπου συλλειτούργησε στον ως άνω ναό με τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και τους Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και Σελευκείας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Θεόδωρο.

Καθ᾽ όλη τη διάρκεια του διημέρου οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τις τίμιες κάρες των Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, τις οποίες κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, ενώ πριν την απόλυση απένειμε την ύψιστη διάκριση της Εκκλησίας Κρήτης, τον Σταυρό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου, στον τέως Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και καταγόμενο από τον Αχεντριά Μονοφατσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Στρατηγό ε.α κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και επέδωσε βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου.

Εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων τον άγοντα τα σεπτά ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα προσφώνησε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά, υγιεινά, ευφρόσυνα, καλλίκαρπα και μεστά ουρανίων δωρημάτων και ευλογιών, με τις πρεσβείες του μεγάλου Αγίου της Κρήτης Ανδρέου και των Αγίων τεσσάρων νεομαρτύρων.

Παρέστησαν πολλοί Ιερείς και ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Αρκαλοχωρίου κ. Βασίλης Γκεγκέρογλου, Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης και Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Καστελλίου Πεδιάδος κ.ά.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα στους παρακείμενους φιλόξενους χώρους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.