Ναός Αγίας Καλλιόπης
Στην περιοχή του Μόχλου, ανατολικά του οικισμού, βρίσκεται ο νέοδμητος Ιερός Ναός της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης, ο οποίος αποτελεί και τον νεώτερο ναό της Ενορίας Μυρσίνης. Πρόκειται για λιθόκτιστο ναό με περίτεχνα γύψινα θυρώματα και πέτρινο μονόλοβο κωδωνοστάσιο, που κτίσθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως από τον ευλαβή συνταξιούχο σήμερα Εφημέριο της Ενορίας Μυρσίνης π. Γεώργιο Χριστοδουλάκη και δωρήθηκε στην Ενορία Μυρσίνης.
Η καθιέρωση - ο εγκαινιασμός του ναού με την τοποθέτηση των ιερώνΛειψάνων στο «φυτόν» του Ιερού Θυσιαστηρίου «εγένετο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγενίου τη 16η Αυγούστου 2008» ο οποίος οικοδομήθηκε «δαπάναις Ιερέως Γεωργίου Χριστοδουλάκη και Πρεσβυτέρας Καλλιόπης», σύμφωνα με την εγχάρακτη εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα πάνω από την εσωτερική πλευρά της εισόδου. Το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο και οι φορητές εικόνες σύγχρονες κατά την βυζαντινή τεχνοτροπία, φιλοτεχνημένες από τον Ρεθύμνιο αγιογράφο Εμμανουήλ Ρουκούδη.
Ο αύλειος χώρος είναι εντυπωσιακός, καθώς είναι στρωμένος στο δάπεδο και περιτοιχισμένος με πέτρες της περιοχής.
Όλα τα γύψινα διακοσμητικά στοιχεία φιλοτέχνησε ο πρώην Εφημέριος της Ενορίας και δωρητής πρωτ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης.
Στην πανήγυρη του ναού, 8 Ιουνίου. προσέρχονται ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, κυρίως από τις Ενορίες Τουρλωτής, Μυρσίνης και Σφάκας και από τον οικισμό του Μόχλου.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο ναός της Αγίας Καλλιόπης είναι ο πρώτος ναός στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, που είναι ενεργειακά αυτόνομος, αφού έχει τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό σύστημα.