Ναός Αγίου Γεωργίου
Για τα συνήθη δεδοµένα της ανατολικής Κρήτης, ο ναός του Αγίου Γεωργίου είναι ένας µεγάλων διαστάσεων καµαροσκεπής ναός µε δύο πτερύγια στο δυτικό τµήµα που δηµιουργεί έναν νάρθηκα σε διάταξη Τ. Το µεγάλο µήκος του ναού πιθανόν προέκυψε από επέκταση προς ανατολάς σε δεύτερη οικοδοµική φάση.
Στο εσωτερικό του ναού διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση µεγάλο τµήµα τοιχογραφικού διακόσµου. Καθώς δεν υπάρχουν επιγραφικά στοιχεία που να βοηθούν στην ακριβή χρονολόγησή του, µε βάση τα τεχνοτροπικά στοιχεία των τοιχογραφιών θεωρείται ότι είναι έργο του β΄ µισού του 14ου ή των αρχών του 15ου αιώνα.
Τις ανώτερες ζώνες της καµάρας καταλαµβάνει ένας πλήρης χριστολογικός κύκλος 16 παραστάσεων που ολοκληρώνεται µε την ∆ευτέρα Παρουσία στο δυτικό τµήµα. Ακολουθούν στις χαµηλότερες ζώνες ο θεοµητορικός κύκλος και ο βίος του Αγίου Γεωργίου. Στην κατώτερη ζώνη και τα εσωράχια των τόξων υπάρχουν ολόσωµες και ηµίσωµες µεµονωµένες µορφές αγίων, ενώ ο τιµώµενος Άγιος παριστάνεται έφιππος δρακοντοκτόνος. Στο νότιο τοίχο σώζονται και αρκετά χαράγµατα, το αρχαιότερο από τα οποία φέρει ηµεροµηνία 1443. Έως το 1935 ο αύλειος χώρος του ναού λειτουργούσε ως κοιµητήριο. Την περίοδο της γερµανικής κατοχής (1941-1944) ο ναός χρησίµευσε για να στεγάσει τις ανάγκες του Σχολείου. Εργασίες στερέωσης, συντήρησης και καθαρισµού µέρους του τοιχογραφικού διακόσµου έχει εκτελέσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία το έτος 2005.
Ο ναός πανηγυρίζει στις 23 Απριλίου (ή ∆ευτέρα της ∆ιακαινησίµου Εβδοµάδος), εορτή της µνήµης του Αγίου Μεγαλοµάρτυρος Γεωργίου, και στις 3 Νοεµβρίου, εορτή της Ανακοµιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου.